Remek rajt

Nyomtatóbarát változat

A Balatonkenese Sport Club felnőtt futball csapata jól kezdte az idényt, hiszen Polonkai Csaba csapata a bajnoki nyitányon az addig 100% -os Tótvázsonyt győzte le, majd a Veszprém Megyei Kupa 4. fordulójában a Peremarton csapatát búcsúztatta.

A két szép győzelem kapcsán beszélgettünk Polonkai Csaba vezetőedzővel.

 

Milyen érzések kavarognak benned, ilyen kezdésre számítottál?

Megmondom őszintén már az első bajnoki előtt éreztem, hogy itt lehet szép sikerekért dolgozni, mert a fiuk nagyon jól edzettek. Érezhető volt, hogy tanulni, fejlődni szeretnének. Két mérkőzésen vagyunk túl, jól kezdtünk, de ezt a helyén kell kezelni. Bizakodó vagyok, mer jó közösségbe kerültem és minden feltétel adott a munkához.

Milyen gondokkal találkoztál, milyen a keret és milyenek az első benyomások?

Tartottam a nyári edzésektől, mert tudtam, hogy  sokan a Balaton parton dolgoznak és így ez nem egyszerű.  Ami öröm, hogy mindenki megpróbált a lehető legtöbb edzésre járni. Két hete már nagyon jó a létszám, tizenkét-tizenöt fő öltözik át. A mérkőzéseken 18-20 fő jelent meg. Kellemes gondjaim vannak...

Milyen a keret?

Sok nagyon ügyes, képzett labdarúgó van a keretben. A csapat nagyon fiatal, de azért van egy-két rutinos játékosunk is. Az igazolások jól sikerültek, ez a vezetőség érdeme.

Szerinted jól döntöttél, amikor a Balatonkenese SC kispadját választottad?

Jól döntöttem, amikor eljöttem Ajkáról, mert itt nyugodtan lehet dolgozni. A vezetőség mindenben partner. Jót tesz a környezet váltás, hisz Ajkán már belefásultam a dolgokba. Itt új impulzusok érnek, új feladatok, új célok, amiben a játékosok és a vezetőség is partner.

Mire számítasz a kupában és a bajnokságban?

Biztosan lesznek vereségek, nehezebb időszakok, de ezt is megfogjuk oldani. A kupában szeretnénk az országos főtáblára jutni és ott egy nívós csapatot fogadni. Az egy igazi futball ünnep lehetne Kenesén.  Szeretném ha mi lennénk a meglepetés csapat, lenne stílusunk és büszkék lennének ránk a szurkolók. Nagyon jó, hogy a keret többsége helyi fiatal. Itt nevelkedtek, kötődnek a klubhoz és egymáshoz, így szép sikerekre számítok.

Köszönöm Csaba, sok sikert!

Stokes

 

Balatonkenese SC - Peremarton SC Berhida 2:1 (0:1)

Balatonkenese, 50 néző
Vezette: Lukács István (Pressing Balázs, Pressing Roland)

BSC: Szente - Vető, Pintér, Sági, Farkas (Hegyi 23') - Horák, Sipos (Hajdu 90'), Takács P, Bódig (Kiskó 80') - Szalai (Stein 46'), Gubicza (Polgár G 46')
Kispad: Pacsuta, Molnár
Vezetőedző: Polonkai Csaba

PSC: Hafner (Bereczky 46') -Bartalos, Varga, Czipp, András , - Szabó, Horváth, Jónás, Fülöp -Nagy, Gecsei  Cs.: Karáth, Szabó A, Krausz, Hardi

Sárga: Sipos 26' Sági 60' Bódig 75' Takács 88' ill. András 48'

Gól: Polgár Gábor 49' Horák Márk 67' ill. Fülöp 40'

Igazi kupa meccs volt szerdán Kenesén. A  BSC támadott többet, de még is a Peremarton szerezte meg a vezetést egy hatalmas védelmi hibát követően. Az első félidőben Szente József hárított egy büntetőt.

A második játékrészben Polonkai mester két friss csatárt küldött be. Hamar meg is szerezte az egyenlítő gólt a Kenese. A győztes gólt Horák szerezte, így a bajnoki után a kupa meccsen is eredményes volt.

A Balatonkenese SC nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna, ha támadóik  jobban összpontosítanak a befejezéseknél.

Polonkai mester szebb kezdésről nem is álmodhatott volna, hisz győztünk a bajnoki nyitányon és a kupában is továbbjutottunk.

Házi góllövő lista

2016/2017

Felnőtt:

Takács Péter 5

Polgár Gábor 3

Horák Márk 3

Gubicza Richárd 3

Sági Krisztián 2

Sipos Dávid 1

Hegyi Krisztián 1

Szalai Ádám 1

IFI

Rumpler Gábor 4

Takács Richárd 1

 

Veszprém Megyei Kupa

X
Betöltés